{ "title": "Balık Tarifleri Çipura", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/balik-tarifleri-cipura.jpg", "date": "20.01.2024 10:31:44", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Balık tarifleri çipura, balık omega 3 bakımından zengin olan bir besindir. Çocuklara ufak yaşlarda balık sevdirmek onların sağlığı açısından önemlidir. Büyük küçük herkesin haftada iki kere balık tüketmesinde son derece fayda vardır. Balık tarifleri çipura ile sevdiklerine güzel çipura tarifleri hazırlayabilirsiniz. Buyurun tariflerimiz.

Sebzeli Çipura İçin Gerekli Malzemeleri
Sebzeli Çipura Nasıl Yapılır?

Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra havlu kâğıt ile bir güzel kurulayın. Ardından bir kâsenin içerisine alın. Üzerine tuz, sıvıyağ, sarımsak, kekik ve limon suyu ilave edip harmanlayın. Marine edilmiş balıkları buzdolabına kaldırın ve yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Verilen süre içerisinde bekletilen balıklar sosu içerisine çekecektir ve daha lezzetli olacaktır. Bekletilen balıkları buzdolabından alın ve yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizin. Etrafına kereviz saplarına serpiştirin. Patateslerin ve havuçların kabuklarına soyup orta büyüklükte ay şeklinde veya yuvarlak olacak şekilde dilimleyin. Sebzeleri de balıkların etrafına dizin. Mantarın saplarını alın dilimlemeden tüm haliyle fırın tepsisine yerleştirin. Balıkları beklettiğiniz sostan kalanını tekrar balıkların üzerine gezdirin ve tekrardan tuz serpiştirin tepsiyi fırına gönderin. Arzu ederseniz tepsisinin içerisine bir fincan sıcak su gezdirebilirsiniz. Bu balıkların daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yemeği yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Verilen sürenin ardından pişmiş olan balıkları fırından alın ve sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Folyo Kağıdında Çipura İçin Gerekli Malzemeleri
Folyo Kağıdında Çipura Nasıl Yapılır?

Çipuraları temizleyin ve iyi bir şekilde yıkayıp suyunu süzdürün. Suyunun iyi süzülmesi için de kevgirin içerisine alıp bekletin veya havlu kâğıt ile kurulayın. Çukur bir kâsenin içerisine zeytinyağı ilave edin ve balıkları içerisine alıp güzel bir şekilde harmanlayıp yoğurun. Ardından kâseye tuz ve kekik ilavesi yapıp karıştırın. Balıkların iç kısımlarına dilimlenmiş sarımsak ve defne yaprağı ilave edin. Limonu yıkayıp ince olacak şekilde dilimleyin ve balıkların içerisine alın. Fırın tepsisi veya borcamın içerisine folyo kâğıdı yerleştirin. Üzerine balıklarını dizin ve etrafına biberiye ile kekik serpiştirin. Balıkları folyoya sarın ve 185 derecelik fırına tepsiyi gönderin. Yaklaşık 20 dakika kadar balıkları folyo ile fırında pişirin. Sürenin ardından folyonun içerisinden balıkları alın ve sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Tereyağında Çipura İçin Gerekli Malzemeleri
Tereyağında Çipura Nasıl Yapılır?

Balıkları öncelikle temizleyerek işe başlayın. Bunun için balıkların baş kısımları ile karın kısmından kesip iç kısmını temizleyin. Ardından güzel bir şekilde soğuk suyun altında yıkayın. Yıkanan balıkları kurulayın veya kevgirin içerisine alıp suyunu süzdürün. Diğer taraftan 3 diş sarımsağın kabuklarını temizleyin ve rende ile rendeleyin. Arkasından karabiber, kekik, zeytinyağı ve tuzu balıkların üzerine sarımsaklar ile ilave edip harmanlayın. Birkaç saat balıkları bu şekilde bekletin ve mümkün oldukça buzdolabında bekletmeye dikkat edin. Akabinde tavanın içerisine tereyağı ilave edip kızdıralım. Balıkları unladıktan sonra ısınmış olan tereyağının içerisine alıp arkalı önlü kızartın. Kızarmış olan balıkları servis tabağının üzerine alın ve etrafına piyazlık doğranmış kuru soğan ve maydanoz yaprakları ile sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }