{ "title": "Balık Sosu Tarifleri", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/balik-sosu-tarifleri.jpg", "date": "21.01.2024 14:14:11", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Balık Sosu Tarifleri, balık çeşitlerine uygun olarak farklı farklı hazırlanabileceği gibi uyumlu malzemelerle yapıldığında tüm balık çeşitleriyle de servis yapılabilir. Pişirilen balık türlerini daha da lezzetlendirmek nedeni ile servis esnasında pişirilen balığın üzerine dökülerek veya balığın yanında servis edilebilen balık soslarını sizlerde hazırlayarak balık menülerinizi çok daha leziz bir lezzetle buluşturabilirsiniz.

Balık Sosu Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Balık Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

Balık sosu tarifimizin hazırlığına ilk olarak ufak bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ilave ederek başlayalım. Ardından tencereyi ocağa koyarak yağın erimesini sağlayalım. Eriyen yağın üzerine 1 yemek kaşığı un ilave ederek unun rengi hafifçe sararıncaya kadar bir çırpma teli yardımıyla kavuralım. Kavrulmakta olan unun üzerine 1 su bardağı kadar haşlama balık suyunu yavaş yavaş ilave ederken bir taraftan da sürekli karıştırarak kaynayıp kıvam alıncaya kadar karışımı pişirelim. Karışım kaynayarak muhallebi kıvamına geldikten sonra üzerine 2-3 diş ezilmiş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi, 1 adet limon suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırarak pürüzüz bir muhallebi kıvamı alan balık sosumuzu ocaktan alalım. Hazırlanan bu sos her türlü balık da sıcak veya soğuk olarak kullanılabilir.

Afiyet olsun.

Balık Sosu Tarifi

Balık Sosu tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Balık Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

Balık sosu hazırlığımıza öncelikle yarım çay bardağı sirkeyi küçük bir tencerenin içine alarak başlayalım. Ardından kabukları soyulduktan sonra incecik kıyılmış 1 adet kuru soğan ve 2-3 diş ince kıyılmış sarımsağı ilave ederek tencereyi ocağa koyarak 5-6 dakika kadar kaynatarak ocaktan alalım. Daha sonra 2 adet yumurta sarısını bir mikser yardımıyla çırparak üzerine yavaş yavaş bir paket eritilmiş margarini ilave edelim. Ardından sosun üzerine 1 adet sıkılmış limon suyu ve yeteri kadar tuz eklenerek tekrar çırpılarak mayonez kıvamına getirilir ve önceden soğan ve sarımsakla kaynattığımız sirkeli su süzülerek çırpılmış yumurtalı karışımla karıştırılır. Hazır hale gelen sos ızgara balık çeşitleri ile servis yapılır.

Afiyet olsun.

Balık Sosu Tarifi

Balık Sosu Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Balık sosu Nasıl Yapılır?

Balık sosu hazırlığımıza öncelikle 3 çorba kaşığı tereyağını bir tava içerisinde eriterek başlayalım. Ardından eriyen yağın üzerine kabukları soyulduktan sonra ince ince kıyılmış bademleri ilave edip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kavuralım. Kavrulmakta olan badem içlerinin üzerine limon suyu ilave ederek birkaç dakika kadar daha kavurduktan sonra üzerine yarım çay bardağı krema, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırarak sosumuzu ocaktan alalım. Hazır hale gelen sosu balıkla buluşturduktan sonra balığın üzerine tereyağı içinde kavrulmuş ekmek ufağı serpiştirerek sosu sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }