{ "title": "Balık Sosları", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/balik-soslari.jpg", "date": "20.01.2024 23:23:37", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Balık Sosları, sağlığımız için pek çok faydası olan balık, sofralarımızdan kesinlikle uzak kalmaması gereken sağlıklı ve doğal bir besindir. Sofralarımızda sıklıkla yer verdiğimiz leziz balıkları daha lezzetli bir şekilde pişirmek için kullanılan balık sosları da oldukça önemlidir. Peki hangi tür balığa hangi leziz sosun gideceğini biliyor musunuz? İşte balığın çok daha lezzetli olması için kolaylıkla hazırlanabilen sos tariflerini sizlerle de paylaşmak istiyoruz.

Limon Sos İçin Gerekli Malzemeleri
Limon Sos Nasıl Yapılır?

Limon sosu hazırlamak için ufak bir tencereye 2 çay bardağı tavuk suyu, 2 çorba kaşığı mısır nişastası ve 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu ilave edilerek karışım iyice karıştırılarak harmanlanarak ocağa alınır. Karışım devamlı karıştırılarak kaynaması sağlanır. Ardından kıvam alan sos ocaktan alınarak üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı karabiber, 3 çorba kaşığı limon suyu, ince kıyılmış dereotu ve tuz eklenip karıştırılır. Hazır hale gelen limon sosu, Özellikle kalkan balığı, kılıç balığı veya somon balığı beraberinde sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Közlenmiş Kırmızı Biber Sosu İçin Gerekli Malzemeleri
Közlenmiş Kırmızı Biber Sosu Nasıl Yapılır?

Uygun bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı eklenerek ocağa alınıp ısıtılır. Isınan yağın üzerine incecik kıyılmış kuru soğan ve ezilmiş sarımsaklar eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından közlenerek dilimlenmiş kırmızıbiber tavaya ilave edilerek birkaç dakika kadar kavrulduktan sonra üzerine 1 su bardağı tavuk suyu eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynayarak kıvam alan sos ocaktan alınır ve bir karıştırıcı yardımıyla püre şekline getirildikten sonra üzerine karabiber ve tuz ilave edilerek sos hazır hale getirilir. Közlenmiş kırmızı biber sosu özellikle karides, ıstakoz ve yengeç benzeri kabuklu deniz mahsulleri ile servis yapılır.

Afiyet olsun.

Löp Etli Balıklar için Sos Gerekli Malzemeleri
Löp Etli Balıklar için Sos Nasıl Yapılır?

Bir kâsede yoğurt, hardal, dereotu, yeşil soğan, sivri biber karabiber ve tuz iyice karıştırılarak harmanlanır. Ardından fırın 200 dereceye getirilerek ısınmaya bırakılır. Ayrı bir kâsenin içinde galeta unu ve rendelenmiş peynir iyice karıştırılarak harmanlanır. Ayrı bir kâseye ise 2 adet yumurta kırılarak iyice çırpılır. Tüm malzeme ayrı ayrı hazırlandıktan sonra fileto şeklindeki balıklar yaklaşık 2 parmak eninde kesilip ilk olarak çırpılmış yumurtaya ardından ise peynirli galeta ununa bulanır. Tereyağı bir tavanın içine alınıp ocakta yağın erimesi sağlandıktan sonra galeta ununa bulanmış balıklar arkalı önlü çevrilerek yağlanarak fırın kabına alınır. Önceden ısınmaya bıraktığımız fırına balıkları vererek 15-20 dakika civarında pişirilerek fırından alınarak daha önce hazırlanan yoğurtlu ve dere otlu sos eşliğinde servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }