{ "title": "Balık Salatası", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/balik-salatasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 02:04:35", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Balık salatası, dünyada ve ülkemizde oldukça fazla bir şekilde tüketilen ve birçok yiyecekten daha çok faydası bulunan yiyecekler arasında yer almaktadır. Balık salatası özellikle deniz kenarlarında bulunan balık restoranlarında ya da diğer restoranlarda rahatlıkla bulunabilmektedir. Özellikle ülkemizin batı kesimlerinde balık salatası bazen bir meze bazen yemeklerin yanında ekstra bir yiyecek olmaktadır. Balık salatası, son derece lezzetli ve herkesin yapabileceği bir yiyecektir. Bu nedenle sizlerde balık salatasını evlerinizde rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Üstelik balık salatası yaparken balıkları kızartmayacağınız için evinizde herhangi bir balık kokusu olmayacaktır. Bu nedenle gönül rahatlığı ile balık salatasını yaparak sofralarınıza farlı lezzetler katarak aynı zamanda sofraların süslenmesini sağlayabilirsiniz. Balık salatasının özellikle çocuklarda olmak üzere birçok faydası vardır. Vücuda omega üç desteği olan bu mükemmel yiyecek aynı zamanda çocuklarda bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır. İşte bu özelliği ile balık salatası hem mükemmel bir lezzet hem de bir sağlık deposu olmaktadır. Birazdan gerekli olan malzemelerle birlikte balık salatası yapılışına geçeceğiz. Bu salatanın yapılışı sırasında başka şeylerle meşgul olmamak için gerekli hazırlıkları önceden yapmanızı tavsiye ederim.

Balık Salatası Malzemeleri
Balık Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle hijyen açısından gerekli önlemleri aldıktan sora artık yavaş yavaş balık salatası yapılışına geçebiliriz. Şimdi balıkların kılçıklarını ayıralım ve iyice yıkayalım. Fakat belirtmek isterim ki balıkların içinden çıkan kılçıkları iyice temizlemelisiniz. Aksi halde salata hazır olduktan sonra bu kılçıklar ağzınıza takılabilir. Bunun ardından balıkların derisini de soyduktan sonra bir güzel haşlamanız gerekmektedir. Haşlama işlemi direk olarak balık salatasının lezzetini etkileyecektir.

Temizlenmiş ve haşlanmış olan balıkları bu aşamada küçük dilimlere ayırınız. Bu dilimler bir parmak boyunun çeyreği kadar olmalıdır. Öyle ki bu dilimler bir salataya yakışacak boyutta olmalıdır. Ardından malzemelerde bahsettiğimiz dere otunu küçük küçük kıyın. Tabi ki bu işlemi yapmadan önce yine hijyene önem verin ve bu dere otunu temizce yıkayın. Bu işlemin ardından soğanları da temiz bir şekilde yıkayın ve halka şeklinde doğrayın. Bu aşama genel olarak yeşillik aşaması olduğu için biberleri de bu aşamada yıkadıktan sonra halka şeklinde doğrayalım ve çekirdeklerinden ayıralım. Bu çekirdekler yine lezzeti etkileyecektir.

Yeşillik işlemi de tamamlandıktan sonra bu yeşilliklerin üzerine salatalık turşusunu ince ince doğrayın. Daha sonra bu malzemelerin tümünü genişçe bir kap içerisinde iyice karıştırın ve üzerine zeytinyağı, limon ve tuzu isteğe göre atın. Bu işlemden sonra salata neredeyse hazırdır. İyice karıştırın ve uygun şekillerde servise hazır hale getirin. Bu salatanın yanına farklı yiyecekler ilave ederek serisi daha süslü hale getirebilirsiniz.
" } ] }