{ "title": "Balık Pişirme", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/balik-pisirme.jpg", "date": "21.01.2024 08:09:15", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Balık pişirme, birçok yöntemle yapılmaktadır. Bu yöntemler genel olarak ızgarada balık pişirme, fırında balık pişirme, yağda yani tavada balık pişirme, tencerede yani buğlama yöntemiyle balık pişirme, sote etme yani balığı kavurarak pişirme ve haşlama yöntemleriyle balık pişirme işlemi yapılmaktadır. Balık pişirmede kızartmayla balık pişirme yöntemi dışında diğer yöntemler en sağlıklı balık pişirme yöntemlerinden olmaktadır. Balık pişirmeyi kişiler evlerinin kokacağı için evde balık pişirmeyi uygun görmezler fakat yapılacak küçük bir işlemle balık pişirmede kokunun yok edilmesine olanak sağlanacaktır. Bu yöntem ocak üzerinde limon kabuğunu yakmak ya da bir cezvede sirke kaynatmak, oluşan kötü balık pişirme kokusu sorunu gidermede uygulanacak olan pratik bir çözüm yoludur. Genellikle de tavada pişirilen balıkların kokusunun giderilmesinde oldukça etkili olan yöntem olacaktır. Balık pişirmede dikkat edilmesi gereken büyük balıkların dilimler halinde kızartılması ya da pişirilmesi, küçük balıkların ise bütün olacak bir şekilde kızartılması ya da pişirilmesi dikkat hususu olmaktadır. Balık pişirme genel olarak balığın una bulanmasıyla balığın hem daha lezzetli olması sağlanır hem de balığın tavaya yapışması önlenir. Kızartılacak olan balık, tem, izlenerek iyice yıkanmalıdır ve kâğıt havlu ile kurutularak hazırlanmalıdır.