{ "title": "Balık Pastırması", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/balik-pastirmasi.jpg", "date": "21.01.2024 10:59:56", "author": "NURAY AYDINLI", "article": [ { "article": "Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette olmasıdır. Akya balığı, yağsız ette olması nedeniyle çok çabuk kurur. Bu sebeple balık pastırması yaparken akya balığı tercih edilir.

Balık pastırması genellikle meze olarak tercih edilir. Yapımı kolay ve tadı oldukça lezzetli olan balık pastırmasının yapımında bazı püf noktalar vardır.

Balık Pastırması Yapımının Püf Noktaları
Balık Pastırması için Gerekli Malzemeleri
Balık Pastırması Nasıl Yapılır?

Balık pastırması yapmaya akya balığını kılçıklarından ayırmakla başlayın. Akya balığının 3 adet filetosunu çıkartın ve 1 gün soğuk suda bekletin. Suda bekleyen filetoları kanlarından temizleyin ve detaylı bir şekilde yıkayın. Balıkları döverek yassı hale getirin. Filetoların üzerine 1 paket kaya tuzunu serpin. Tuzu filetolara yedirin ve 1 hafta güneşli bir ortamda beklemeye bırakın. 1 hafta sonunda filetoları tekrar soğuk suyla yıkayın ve filetoları 1 gün soğuk suda bekletin. Filetoları bir bezle kurulayın ve üzerini çemenle kaplayıp tekrar güneş alan bir ortamda bekletip, kurumaya bırakın. Kurumaya bırakılan balıkların hava alan ortamda muhafaza edilmesine dikkat edin. Çemen ele yapışmayacak kıvama geldiği zaman, balık pastırması hazırdır. Balık pastırması ince dilimler halinde kesilir.
" } ] }