{ "title": "Balık Mezeleri", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/balik-mezeleri(1).jpg", "date": "20.01.2024 04:39:01", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Balık Mezeleri, Ülkemizde özellikle batı kesimlerde çok sevilen ve insanlar tarafından oldukça çok tüketilen birçok balık meze vardır. Balık meze çok bol tüketilen ve birçoğunun restoranlarda kolay bir şekilde bulunabileceği bir yiyecek türüdür. Son derece kolay yapılışlarının yanında aynı zamanda sofralarınızı süsleyecek bir lezzet olması da aslında sizler için büyük avantajlardan biridir. Balık meze, her yemeğin yanında yenilemez. Bu nedenle balık mezelerin sofrada bulunan yemeklere göre en doğru şekilde seçilmesi misafirlerinize sunacağınız yemeğin ve mezenin lezzetini direk olarak etkileyecektir. Balık meze yapılışında en çok zorlanabileceğiniz durum tabi ki malzemelerdir. Balık meze yapılışında biraz bol malzeme çeşidi kullanılmaktadır. Bu nedenle malzemelerin temini son derece önemlidir.

Acılı karides mezesi

İlk mezeye örnek olarak acılı karides mezesini örnek verebiliriz. Acılı karides; Balık mezeleri arasında son derece sevilen ve hemen hemen her balık restoranında bulabileceğiniz mükemmel lezzetlerden biridir. Acılı karides özellikle acı severler tarafından çok fazla tüketilen ve insanların mezeden beklentilerini tam olarak karşılayabilen bir balık mezesidir.

Acılı karides mezesi malzemeleri
Acılı karides mezesi nasıl yapılır?

Öncelikle karideslerin kafalarını çiğken koparın, daha sonda kabuklarını tamamen soyun. Bu işlemi biraz detaylı yapın. Ardından sırtındaki bağırsakları da tam olarak çıkardıktan sonra bir kap içerisine düzenli bir şekilde dizin. Bu işlemi ısıya dayanabilecek bir kap içerisine yapmalısınız. İnce ince doğramış olduğunuz sarımsakları bu karideslerin üzerine serpiştirin ve ardından zeytinyağını tüm karidesler ile temas ettirerek gezdirin. Daha sonra suyu ekleyerek pul biber serpiştirin. Bu şekilde fırına atın ve kurutmadan sıcak tutmaya çalışın artık karides meze hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.

Balık mezesi

Son derece sevilen bir mezedir ve birçok yemeğin yanında insanların severek tüketebileceği bir yiyecektir. Üstelik yapılışının son derece kolay olması bu mezeyi insanlara sevdirmektedir.

Balık Mezeleri Malzemeleri
Balık Mezeleri Nasıl Yapılır?

Öncelikle balıklar iyice haşlanmalıdır. Çiğ kalması lezzet kaybına neden olabilir. Haşlama işleminin ardından deri tamamen soyulmalıdır. Asi halde bu durumda yine lezzet kayıplarına neden olabilmektedir. Bu işlemden sonra balığın kılçıklarını da ayıkladıktan sonra yarım parmak boyutlarında balıkları dilimlere ayırın. Diğer aşamada ise biberi, dere otunu, soğanı halka şekillerinde dilimleyin. Bunun ardındansa salatalık turşusunu ince ince doğrayın ve bir kp içerisinde iyice karıştırın. Bu karışım üzerine zeytinyağı ve tuzu da ekleyerek afiyetle yiyin.

" } ] }