{ "title": "Balık Küspesi Nasıl Yapılır", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/balik-kuspesi-nasil-yapilir.jpg", "date": "21.01.2024 05:12:39", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Balık avlamak, ruhumuzu dinlendiren ve kendimize zaman ayırdığımız bir hobilerimizden ileri bir durum olarak düşünülebilir. Balık avlamak, günümüzde, çalışma temposundan kaynaklı streslerimizden dolayı, balık avlamak hobi olmaktan ziyade artık bağımlılık haline gelen bir aktivite olarak düşünülebilir. Balık avlamak, her ne kadar keyfi olarak düşünülse de balık tutmak konusunda başarısız olduğunuz takdir de balık tutmak sizin için ızdırap olabilir. Bundan dolayı balık tutma işleminde tüm teknikleri iyi bilmelisiniz. Balık küspesi de bu tekniklerin en başında yer almaktadır. Balık küspesi uygulama alanı özellikle tatlı su balıklarında oldukça etkilidir. Tatlı su balıkları için herhangi bir alana hazırlamış olduğunuz balık küspesini atarak sazan gibi tatlı su balıklarını bir arada toplayabilirsiniz. Bu şekilde attığınız oltaya balık takılma şansınızı artırabilirsiniz. Oldukça başarılı sonuçlar elde edilen yöntem olan balık küspesi, hazır olarak satılmakla birlikte kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bundan dolayı, bizde sizin için en ideal balık küspesi için gerekli malzemeler ve hazırlanışını açıklayacak olursak;

Balık Küspesi İçin Gerekli Malzemeleri
Balık Küspesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak genişçe bir kap veya leğen de olabilir, ayarlayınız. İçine ilk olarak kuzu yemini atarak hafif ıslatınız ve kuzu yeminin birbirinden ayrışmasını sağlayın. Ardından kuzu yemi ayrıştıktan sonra içine sırasıyla mısır küspesi ve unu da ekleyin. Sonrasında iyice karıştırın ve son olarak vanilya ile yumurtayı ekleyerek üstüne kalan tüm suyu da dökünüz ve homojen karışımı gerçekleşene kadar karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra kap veya leğen içinde hazırlamış olduğunuz karışımı hamur yoğurur gibi yoğurun ve sertleşene kadar yoğurun. Çok cıvık olmamasına dikkat ediniz. Kulak memesi kıvamında olması kafidir. Son olarak biraz sertleşmesi için havalandırılmasını için açık havada bırakınız.

Balık Küspesi Kullanımı

Balık küspesi kullanımı, balık küspesini hazırladıktan sonra balık avlayacağınız bölgeye, ava başlamadan bir iki saat öncesinden parçalayarak atınız. Ardından balıklar toplandıktan sonra tekrardan balık küspesini ufak ufak dilimlediğiniz küspeyi oltanın ucuna ve fır döndüre takınız. Bu şekilde daha öncesinde yemlediğiniz bölgedeki balıklar direkt olarak hazırlamış olduğunuz küspenin tekrardan kokusunu alarak oltanıza atlayacaktır. Fakat burada dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır. Bunlar; öncelikle balık küspesi yaptığınız alanı iyi tespit etmelisiniz. Daha çok sessiz bir alan seçin ve kullandığınız balık küspesini yemleme aşamasında ölçütüne çok dikkat etmelisiniz. Yani bir alana tek atınız ve çok fazla atmayın. Balıkların küspeyi yiyerek doymasını sağlamayın. Ne doysunlar ne de aç kalsınlar. Çok fazla aşırı attığınız takdirde olta da bulunan küspeye hiçbir balık gelmeyebilir. Çünkü onlarda canlıdır ve bir doyum noktaları vardır. Bu şekilde hesaplayarak atınız. Diğer bir önemli husus balık küspesini oltaya taktıktan sonra yemlediğiniz alanın direkt üstüne veya çok uzak bir mesafe olmayacak bir şekilde yakınına atınız. Oltanın hem iğnesine hem de fır döndü kısmına atınız. Küspeleri iğnelerin ucuna takarken çok fazla büyük takmayın ve hazırlama aşamasında yoğurmasına özen gösterin. Çok yumuşak olmasın. Aksi takdirde suda direkt olarak erir ve yok olurlar.
" } ] }