Balık Kokoreç, daha önce denemeyenlerin kesinlikle denemesi gereken bir lezzet. Özellikle de kırmızı et yerine beyaz et tercih eden kişiler, evlerinde kendileri yaparak ya da dışarıda yapan bir yer bularak bu lezzeti mutlaka denemeliler. Bu yazıda sizlere evde deneyip çok beğendiğim bir balık kokoreç tarifi yazdım. Umarım en az benim kadar beğenirsiniz, şimdiden kolay gelsin.
Balık Kokoreç İçin Gerekli Melzemeler
2 adet çipura
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
5 adet yeşil sivri biber
2 top sarı biber
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 çay kaşığı çekme karabiber
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı zahter
4 ya da 5 dal taze kekik
2 dal taze nane
10 adet kornişon turşu
Balık Kokoreç Nasıl Yapılır?
İlk olarak, derince bir tava alınarak orta teşte yanan ocağın üzerine koyulur ve iyice ısınması beklenir. Tavanın ısınması bitince içine iki çorba kaşığı zeytinyağı eklenir. 5 adet yeşil sivri biberle 2 top sarı biber iyice yıkanıp, ince ince doğranır ve içinde zeytinyağı olan tavaya eklenir. 3 diş sarımsak yıkanıp ince ince doğranır ve 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık ile ocaktaki tavaya eklenir. Daha sonra, 1 çorba kaşığı acı biber salçası da tavaya eklenir ve tüm malzemeler iyice karıştırılır. 2 adet çipura alınarak, derisi ve kılçıkları da alınacak şekilde temizlenip bol su ile yıkanır ve kesme tahtasına alınarak, küçük parçalara ayrılıp tavaya eklenir. Ardından, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı soya sosu, 1 çorba kaşığı zahter karışımı da tavaya eklenir. Son olarak, önceden yıkanıp ayıklanmış 4-5 dal taze kekik ve 2 dal taze nane ince ince kıyılarak tavaya eklenir ve tahta kaşığı satır gibi kullanıp bütün malzemek kokoreç şeklini alacak şekilde iyice kıyılır ve ocağın altı kapatılır. Kornişon turşuları da küçük parçalar halinde doğranakak, hazırlanmış olan kokoreçin içine atılır ve kokoreç bir kez daha karıştırılıp servis tabağına alınır.