{ "title": "Balık Köftesi", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/balık-kofte.jpg", "date": "19.01.2024 06:34:26", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Balık köftesi, köfte denildiği zaman hepimizin aklına kıyma ile yapılan köfte tarifleri gelir fakat bu tarif onlardan farklı ve en az onlar kadar lezzetli farklı tariflerden biridir. Balık köftesi oldukça lezzetli sağlıklı ve hafif tatlardan biridir akşam yemeklerinde ana yemek olarak tüketilecek olan iyi tariflerden biridir. Balık köftesinin yapımı için levrek somon mezgit palamut gibi balıkları tercih edebilirsiniz. Balık seçimi oldukça önemlidir beyaz etli balıklar ile yapılınca daha lezzetli olmaktadır. Ayrıca köftenin harcı için kullanılacak baharatların da iyi seçilmesi gerekir ve köfteler yapıldıktan sonra buzdolabında dinlendirilmelidir bu şekilde yapılan köfte gayet lezzetli olacaktır ayrıca bu köfte yapılıp derin dondurucuda altı aya kadar saklanabilir ve acil durumlarda kızartılarak hemen hazır bir yemek olur.

Balık köftesi yapımı için gerekli malzemeler
Balık köftesi nasıl yapılır?

Öncelikli olarak balıklar temizlenmemişse iyice derisini temizleyip kılçıklarını çıkarıyoruz. Temizce yıkayıp derin bir tencereye alıyoruz ve üzerini geçecek kadar su koyuyoruz tencereyi ocağa alıp altını açıyoruz balıklar haşlanmaya başlıyor. Üzerine birkaç tane defne yaprağı atıp beş dakika kadar haşlıyoruz. Balıklar haşlanınca çıkarıp suyunu süzüyoruz ve süzgece alıyoruz iyice süzülmesini sağlıyoruz. Diğer taraftan bir adet kuru soğanı soyup rendeliyoruz acı suyunu sıkıp derin bir kaba alıyoruz üzerine bir su bardağı kadar ince maydanoz doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Karabiber tuz ve kimyonu ilave edil ekmek içini robottan çekip onu da ekleyelim son olarak bir yumurta ve üç diş sarımsak ezilip eklenir ve karıştırılır ardından süzülen balıklar küçük küçük parçalanır ve kaba alınır. İyice yoğrulunca üzeri kapatılır ve buzdolabına konulup bir saat kadar dinlendirilir. Bir saat sonra dolaptan çıkarılan köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şekil verilir tüm köfteler hazır olunca kızartma tavasına sıvı yağ konulur ve altı açılır bir su bardağı galeta unu bir tabağa alınır ve köfteler una bulanarak yağda kızartılır ve ardından sunum tabağına alınarak servis edilir.
" } ] }