{ "title": "Balık Köftesi Nasıl Yapılır", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/balik-koftesi-nasil-yapili,r.jpg", "date": "20.01.2024 12:45:58", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Balık Köftesi Nasıl Yapılır, Ülkemizde köfte kültürü genellikle kıymadan yapılan ya da bulgurdan yapılan köfteler gelmektedir. Bu durumdan farklı olarak balık köftesi birçok kişinin dikkatini hem lezzeti ile hem de görünüşü ile çekmeyi başarmaktadır. Son zamanlarda iyice yaygılaşan balık köftesini günümüzde birçok kişi özellikle misafirlerine yaparak onlara mükemmel bir lezzet hazırlamaktadırlar. Birçok kişi balık köftesinin yapılışına göz attıktan sonra bu köftelerin aslında oldukça zor olduğunu düşünmektedir. Fakat siz kesinlikle böyle düşünmeyin. Balık köftesi son derece kolay ve yaklaşık olarak bir buçuk iki saate yakın bir sürede toplam hazırlıklarınızda dahim olacak şekilde bu mükemmel lezzeti ister misafirlerinize ister ailenize yaparak tadabilirsiniz. Balık köftesinin yapılışın birazdan sizlere en pratik şekilde anlatacağım. Bunun için vereceğim tarifi sizlerde benim gibi adım adım uygulayarak yaparsanız, hiç zorlanmadan çok kısa bir sürede bu mükemmel lezzeti yakalabilirsiniz. Şimdi yavaş yavaş malzemelerden başlayarak balık köftesi nasıl yapılır sorusuna açıklık getirebiliriz. Fakat tarifime geçmeden önce belirtmek isterim ki balık köftesi yapılışında kullanacağınız balık türleri tabi ki sınırlıdır. Fakat bu köfte birkaç tür balıkta yapılabilir. Bu türler ise; somon balığı, palamut balığı, levrek balığı, menzit balığı gibi birçok yerde rahat bir şekilde bulabileceğiniz balıklardır.

Balık köftesi yapılışında kullanılacak malzemeler
Balık Köftesi Nasıl Yapılır?

Adım 1: Öncelikle kullanacağımız balıkların kılçıklarını ve derisini çok düzgün bir şekilde ayıklamamız gerekecektir. Unutulmamalıdır ki kalan kılçıklar köfte yenirken sorun haline gelecek ve lezzet kayıplarını meydana getirecektir. Bu işlemi tam olarak yaptıktan sonra derin bir tencere alarak bu tencere içerisine balıkları dizelim. Daha sonra bu balıkların üzerini bir miktar geçecek kadar su ekleyelim ve orta ateşe vererek bir süre boyunca kaynamasını bekleyelim. Kaynama gerçekleşmeden önce içerisine bir miktar defne yaprağı atalım ve yaklaşık olarak 5-6 dakika boyunca kaynatalım.

Adım 2: bu adımda ise balıklar kaynarken bizde bu sırada köfte içerisinde kullanacağımız iç harcı hazırlayalım. Harç yapımına geçerken soğanları soyarak iyice rendeleyelim. Soğanın kokusunu ve acısını atması amacı ille suyunu avuçla iyice sıkalım. Bu sudan arındırırsanız soğanın acısı gidecektir. Bir kap içerisinde koyduğunuz soğanların üzerine maydanozu rendeleyelim ve ekleyelim. Bu işlemden sonra bolca karıştırın. İstediğiniz baharatları başta tuz olmak üzere ekleyin ve ardından ekmek içini isteğinize bağlı olan dövülmüş sarımsakla birlikte ekleyin. Bu sırada karıştırmaya devam edin. Eklemiş olduğunuz tüm malzemeler her yere eşit bir şekilde dağılsın. İç harcımız içerisine son olarak yumurtayı da eklemeliyiz. Bu işlemi de yaptıktan sonra mükemmel bir lezzete sahip olan balık köftesi yapımının sonlarına yaklaşmış oluyoruz.

Adım 3: Şimdi artık balıklar haşlanmıştır. Haşladığınız balıkların suyunu iyice süzün ve bu balıkları ince ince dilimleyerek hazırlamış olduğunuz harç içerisine ilave edin. Tüm balıkları aynı işlemden geçirin ve buz dolabında dinlendirmek amacı ile yaklaşık bir saat kadar bir süre bekletin.

Adım 4: Hazırlamış olduğunuz köfte harcını köfte şekline getirin ve önce galeta ununa batırın ve ardından yağ içesinde iyice kızartın. Artık afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }