{ "title": "Balık Izgara", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/balik-izgara.jpg", "date": "20.01.2024 13:52:59", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Balık Izgara, Lezzetli oluşu ve sağlıklı olmasıyla birçok kişi tarafında tercih edilen balık çeşitlerinin farklı pişirme şekilleri bulunmaktadır. Fırında, yağ da ve ızgara gibi farklı pişirme şekilleri bulunmaktadır. Balık severler genellikle ızgara yapımını tercih etmektedir. Izgara da pişen balıklar daha sağlık ve lezzetli olmaktadır. Izgara pişen balıklar sularını bırakmadan piştikleri için diğer pişirme türlerine göre daha lezzetli olmaktadır. Balık ızgaranın pişirilmesi kolay olmaktadır. Fakat balık tam pişmiş olmasını anlamak biraz zordur. Balık ızgara yaparken bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Balık ızgara da balıkların piştiğine emin olmanız gerekmektedir. Sağlıklı ve balık tüketmek istiyorsanız balıkların piştiğine emin olun. Izgara da balık pişirmek diğer ürünlere göre daha kısa sürmektedir. Çabuk pişen balıklar da servisleri daha önemlidir.

Balık ızgaraya başlamadan önce balıkları eşit bir şekilde dilimleyin ya da filetolar haline getirin. Balıkları ızgara da pişirirken balıkların ızgaranın üstüne yapışmaması gerekir. Bunun için yapmanız gereken şey balığı pişireceğiniz yerin yapışkan olmaması gerekir. Balıkların yapışmaması için gerekli önlemleri aldıktan sonra ve dilimleme işlemi bittikten sonra balıkları pişirmeye başlayabilirsiniz. Balıkları ızgara da pişirirken ilk öncelikle kalın tarafını pişirin. Daha sonra ince kısmını pişirin böylece balıkların yanmasını engellemiş olursunuz. Balıkların piştiğini anlamak çok zordur. Balık ızgaraların piştiğini anlamanın püf noktaları vardır. Öncelikle pişen balıkların renkleri matlaşır ve çatal yardımıyla çok çabuk ayrılabilir. Eğer balığın bir kısmı hala parlak ve şeffaf görünüyorsa balık pişmemiş demektir. Pişmemiş balık sağlık açısından zararlı olabilir.

Balıklar pişirilirken filetolar halindeyse çok çabuk dağılır ve sunun açısından zorluk yaşayabilirsiniz. Balıkları pişirirken zorluk yaşamamak ve lezzetli olması için limon kullanılması tavsiye edilmektedir. Limon balıklara ayrı bir lezzet katarken aynı zamanda dağılmadan pişmesini sağlayarak güzel sunum yapmanız açısından da faydalı olacaktır. Balıkları ızgara da pişirirken üzerine birer dilim limon koyabilirsiniz.
" } ] }