{ "title": "Balık Ekmek", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/balik-ekmek.jpg", "date": "19.01.2024 20:27:46", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Balık ekmek, herkesin severek tükettiği yiyeceklerden biridir. Dışarıda hemen ekmek arsı tüketilecek yiyeceklerden biridir ve diğer fast food ürünlere göre temiz yapıldığı sürece oldukça sağlıklıdır. Kişinin damak tadına göre farklı balıklar ile yapılabilir hamsi istavrit alabalık ya da uskumru ile gayet lezzetli olur tabi içerisine eklenen baharat ve yeşilliklerde ayrı bir lezzet katar. Genellikle deniz kenarı olan şehirlerde sahil kenarında küçük tezgâhlarda hazırlanarak satılır ve insanlar tarafından oldukça rağbet görür. Evde de rahatlıkla yapılabilir fakat evde genelde yemek olarak yaptığımız için pek aklımıza gelmez özellikle çocuklara balığı sevdirmek için balık ekmek yapılarak onlara yedirilebilir yapımı da oldukça kolay ve pratiktir balıklar piştikten sonra ekmek arasında yeşillik ile servis ederek kolaylıkla hazırlanır.

Balık ekmek yapımı için gerekli malzemeler
Balık ekmek yapımı, evde balık ekmek yapımı için öncelikli olarak bir adet alabalık alınır ve temizlenir kişinin tercihine göre balık türü değişebilir. Balık temizlendikten sonra ister ızgarada ister tava da iyice kızartılarak pişirilir balık pişerken kuru soğan soyulur ve ince halkalar halinde doğranır diğer yeşilliklerde yıkanır ve süzülür ekmek ortadan ikiye kesilir ve iç kısmının fazlalığı çıkarılır. Ekmeğin içerisine roka ve maydanoz dizilir üzerine pişen balık konur ince doğranmış soğanlar eklenir tuz pul biber atılır ve limon sıkılır. Ekmek kapatılır ve afiyet ile yenir.
" } ] }