{ "title": "Balık Çorbası", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/balik-corbasi(3).jpg", "date": "21.01.2024 01:23:58", "author": "gülsüm polat", "article": [ { "article": "Balık Çorbası, tarifleri çoktur. Balık ve balık çorbası kış aylarının vazgeçilmezidir. Güçlü bir omega-3 kaynağıdır omegada beynimiz için gerekli bir vitamindir. Çocuklarımıza yedirmekte ihmal etmeyelim.

Balık çorbası için malzemeler
Balık çorbası nasıl yapılır?

Tenceremize suyumuzu koyalım ve kaynasın. Temizlediğimiz yıkadığımız balığı bir adet soğanımızıda soyup suyun içine atalım. Haşlandıktan sonra balığı ve soğanı kevgire alıp süzelim. Haşladığımız su bir köşede beklerken havucu patatesi soğanı sarımsakları soyup küp-küp doğrayalım. Maydanozu incecik doğrayalım. Haşladığımız balığın derisini kılçıklarını ayırıp etini ufalayalım. Sonra köşede bekleyen haşlama suyumuzun içerisine havucu patatesi soğanı ekleyip sebzeler yumuşak oluncaya kadar pişirelim. Pişen sebzelerimizin üstüne unu biraz sulandırıp ekleyelim ve biraz daha kaynatalım. Sonrasında ufalttığımız balık etini ve kıydığımız maydanozu ekleyip biraz koyulaşıncaya kadar pişirelim. Eğer fazla katılaşırsa su ekleyebilirsiniz. Bir kâseye çorbadan bir kepçe döküp onun içine yumurta sarılarını ve limon suyunu ekleyip biraz karıştıralım. Sonra hızlıca karıştırarak çorbamızın içine ilave edelim. On on beş dakika pişirelim. En sonda çorbamızın içine tuz karabiber pul biber zeytinyağını limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
" } ] }