{ "title": "Balık Çorbası Tarifi", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/balik-corbasi-tarifleri.jpg", "date": "19.01.2024 04:23:53", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Balık Çorbası Tarifi, Kış aylarının vazgeçilmesi olan çorba çeşitlerinin arasına balık çorbası da yer almaktadır. Zengin vitamin kaynağı olması ve lezzetli olması nedeniyle çok sık tercih edilmektedir. Balık çorbası için kullanılacak balık çeşidi kişilerin isteğine göre değişmektedir. Balık çorbasının yapılışı şu şekildedir;

Malzeme Listesi
Balık Çorbası Nasıl Yapılır?

Balık çorbası için orta büyüklükte bir tencereye su koyun ve kaynatın. Suyunuz kaynarken diğer taraftan balıklarınızı temizleyin. Temizlediğiniz balığı kaynayan suyun içine koyun. Daha sonra bir adet soyup temizlediğiniz soğanı ilave edin. Haşlanan balık ve soğanı bir kevgir yardımıyla sudan çıkarın. Balık suyunu içinde tanecikler kalmaması için süzgeçten geçirin. Daha sonra patatesi, havucu ve bir adet soğanı ve sarımsakları soyup küp-küp doğrayın. Maydanozları ayıkladıktan sıra ince kıyım yapın. Daha sonra haşladığınız balığı biraz soğuduktan sonra kılçıklarını ayırıp etini küçük parçalar halinde ayırın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra doğradığınız patates, havuç ve soğanları balık suyunun içine ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir kabın içine yaklaşık bir kepçe kadar balık suyundan alın. İçine unu ilave ederek karıştırın.

Balık suyunun biraz ılık olması gerekmektedir. Eğer balık suyu sıcak olursa unun topak haline gelebilir. Sulandırdığınız unu sebzelerin üzerine boşaltarak yavaş yavaş karıştır. Yaklaşık iki taşım kaynadıktan sonra didiklediğiniz balığı ve maydanozları ilave ederek kaynatın. Balık suyu az ise sızak su ilave edebilirsiniz. Daha sonra çorbanın suyundan bir miktar alıp ayrı bir kaba koyun. İçinde 2 adet yumurta sarısını ve limon suyunu sıkıp ilave edip çırpın. Daha sonra hızlı hızlı karıştırarak çorbanın içine ilave edin. Yaklaşık 10-15 dakika daha kaynatın. Son olarak tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ilave ederek karıştırın. Böylece balık çorbanız servise hazır olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }