Balık Tarifleri Levrek

Balık Tarifleri Levrek

Balık Tarifleri Levrek, Balık tarifleri levrek, oldukça lezzetli balık yemekleri arasındadır. Levrek balık türleri arasında bir çok farklı şekilde yemekleri yapılan balık türleri arasındadır. Balık tarifleri arasında levrek; kağıtta sebzeli levrek, levrek buğulama, fırında levrek, levrek tava, levrek marin, kaşarlı levrek boğulama, rezeneli fırında levrek, kabak çekirdekli levrek, ıspanaklı ve mantarlı levrek sarma, levrekli pilav vb. gibi bir çok balık yemekleri arasında yer akmaktadır. Levrek balığı,ülkemizle özdeşleşmiş bir balık türüdür. Genel olarak Akdeniz, Ege ve Karadeniz de yaşayan levrekler ülkemizde senenin her mevsimi bulabileceğiniz bir balıktır. Bundan dolayı levrekler ile ilgili bir çok yemek tarifleri mevcuttur. Levrek balıkları, kendine has lezzetiyle ve yağsız oluşundan fazlasıyla tüketilmektedir. Levrek balıkları ayrıca ülkemizde balık türleri ihracatında ilk sırayı yer almaktadır. Yaşam alanları denizlerde olması ile birlikte bir çok deniz kıyılarında levrek üreticiliği yapılmaktadır. bu tesislerde üretilen balıklar genel olarak daha yağlı olduğundan ayrı bir lezzetleri mevcuttur. Yaygın olarak bulabileceğimiz aylar sonbahar ve kış aylarıdır.levrek balığının ülkemizde ne kadar önemli bir balık türü olduğunu kısaca açıkladıktan sonra levrek balığı için en ideal yemek tarifi hiç kuşkusuz fırında levrek tarifidir. Sonbahar ve kış aylarında tüketilen levrek balıkları daha çok yağı olduğundan fırında daha bir lezzetlidir. Bundan dolayı, fırında levrek balığı için gerekli malzemeler ve hazırlanışını açıklayacak olursak;

Balık Tarifleri Levreği Fırında Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeler;
  • 3 adet levrek balığı
  • 4 - 5 diş sarımsak
  • 2 adet limon
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • bir tutam tuz,
  • bir tutam pul biber
Balık Tarifleri Levrek Fırında Hazırlanışı; İlk olarak levreklerinizi temizlettikten sonra iyice yıkayınız. Ardından levreğinizi bir süzgeç alarak içine atınız. Levreklerinizin suyunu çekmesini ve süzülmesi için bir kenara bırakınız. Ardından sarımsaklarınızı çok olmamak şartıyla, hafifçe dövünüz ve parçalara ayırınız. Sonrasında fırında levrek balığınızı hazırlayacağınız tepsiyi alarak altına yağlı olan kağıdınızı seriniz. Üstüne yıkamış olduğunuz levrekleri suyu süzüldükten sonra fırın tepsinize diziniz. Fırın tepsinize dizdikten sonra levreklerinizi bıçakla deliniz. Levrek balığınızın orta bölümü, açık olan kısımına ve tamamına fırça yardımı veya kaşığın arka kısımı ile zeytin yağınızı iyice sürünüz. Levrek balığında bu şekilde hiç bir yer boş kalmayacak şekilde yağladıktan sonra, aralarına hafif dövmüş olduğunuz sarımsakları tüm balıklara eşit olacak şekilde aralarına yerleştirin. Sonrasında tuzunu ( ölçütüne siz kendiniz karar verebilirsiniz tuzun ) serpiştirin. Aynı şekilde pul biberini isteğe bağlı olarak bir tutam şeklinde serpiştirebilirsiniz. Ve son olarak levrek balıkları içine limonları elma dilimi şeklinde ince bir şekilde dilimledikten sonra levreklerin orta kısımı, yarılan kısıma parça olarak diziniz. Öncesinde 180 derece kadar ısıtmış olduğunuz fırınınıza atın. Ve ortalama yarım saat kadar pişmesini bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Son Güncelleme : 14.10.2018 23:17:42
Balık Tarifleri Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Balık Tarifleri Levrek Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Balık Tarifleri Levrek"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pekte yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceğinden önce yayın balıkları hakkında bilgi verecek olursak; yayın balıkları tatlı su balıkları ç...
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından en güzel pişirme şekli tavada kızartma şeklinde ya da ızgarada yapılırken mutlaka yağlanması tavsiy...
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marmara'da çok bulunmaktadır. Ege Denizinde de çok az da olsa rastlanmaktadır. Tatlı sularda yaşam...
Challenger Köpek Balığı
Challenger Köpek Balığı
Challenger köpek balığı, Bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum ortamında bakımı tehlike arz eden türlerdendir. 250 cm boyuna ulaşan bu balık türü özellikle hayvanat bahçelerinde bu...
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır, Balık küspesi nasıl yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Balık avlamak, ruhumuzu dinlendiren ve kendimize zaman ayırdı...
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında çok daha lezzetli ve hafif bir tat oluyor ayrıca yapımı da çok daha pratik oluyor. Akşam yemekl...
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak da bilinmektedir. Karakulak balığını avlamak kadar tüketmekte oldukça keyif vericidir. Görüntüsüyle...
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barındırır. Bu madde vücuttaki hücrelere oksijen sağlanmasına destek olur. Bu madde soğuk denizlerde 1...
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi kesinlikle yasak olan balık türleridir. Bazı balıklar kişiyi zehirlemektedir fakat bazıları d...
Karagöz Balığı
Karagöz Balığı
Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. Karagöz balığının vücut yapısı oval ve yanlardan yassılaşmış bir şekilde belirir. Bu balığın sırt ...
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya kül rengi dikey çizgilere sahip olması ve yuvarlak gövdesidir. Solungaç kapaklarının sınırı v...
Melanur Balığı
Melanur Balığı
Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 cm.'dir. 40-45 cm. olanlarına da vardır. Mercan ve karagöz balıkları gibi kırmalık, taşlık deniz diplerinde ...

 

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Karakulak Balığı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Tavuk Balığı
Karagöz Balığı
Sargoz Balığı
Melanur Balığı
Orkinos Balığı
Elektrik Balığı
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Ciklet Balığı
Mangalda Balık
Sarpa Balığı
Mercan Balığı
Balık Pastırması
Sazan Balığı
Köpek Balığı Yağı
Lambuka Balığı
Sardalya Balığı
Müren Balığı
Dil Balığı
Yılan Balığı
Kedi Balığı
Mücevher Balığı
Hani Balığı
Popüler İçerik
Orkinos Balığı
Orkinos Balığı
Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya ...
Elektrik Balığı
Elektrik Balığı
Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağı...
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanı...
Ciklet Balığı
Ciklet Balığı
Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bi...
Mangalda Balık
Mangalda Balık
Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık terci...
Sarpa Balığı
Sarpa Balığı
Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Hastalıkları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019